De konjac spons!
- Geplaatst op
- Door Dewi
- Geplaatst in konjac spons
- 0
Als je eens wat anders wilt gebruiken om je gezicht of je lichaam mee te wassen dan bijvoorbeeld een washandje, dan is een konjac spons een heel erg mooi en natuurlijk alternatief. Wat is het, en hoe gebruik je een konjac spons? Lees het snel verder in deze blogpost!
De konjac spons
Konjac sponzen zijn sponzen die worden gemaakt van de wortels van de konjac plant. Deze plant groeit voornamelijk in China, Japan en Indonesië. Het is dus een natuurlijk product met vele huidverzorgende eigenschappen.
Konjac wordt al eeuwenlang gebruikt in schoonheidsrituelen en in oude medicinale rituelen.
Van deze wortels worden zelfs noedels gemaakt, speciaal voor mensen die koolhydraat arm eten.
Wat doet een konjac spons
Een konjac spons is een natuurlijke spons om je huid mee te reinigen. Of het nou de huid van je gezicht of van je lichaam is, jouw huid wilt graag goed verzorgt worden.
Konjac sponzen reinigen je huid op natuurlijke wijze. Na elke wasbeurt kan je huid zachter, geëxfolieerder en gladder aanvoelen dan ooit tevoren.
Het gebruik van een konjac spons helpt je ook om de dode huidcellen van je huid te verwijderen, en je huid weer te hydrateren.
Je hoeft niet eens iets van zeep of een cleansing product te gebruiken, omdat de konjac spons uit zichzelf al heel reinigend werkt.
Hoe gebruik je een konjac spons
Een Konjac-spons gebruiken:
1. Als je voor het eerst een konjac spons in handen krijgt, zul je merken dat deze klein en nogal hard is. Week de spons ongeveer 15 minuten in warm water voor het eerste gebruik. Als je het eenmaal een keer hebt gebruikt, hoef je het daarna slechts een minuut of twee te laten weken voordat het zacht wordt en ongeveer anderhalf keer zo groot wordt.
2. Knijp voorzichtig het overtollige water eruit door de konjac spons tussen je handpalmen te drukken. Breng een kleine hoeveelheid reinigingsmiddel (zoals zeep, olie of serum) aan indien gewenst, of gebruik gewoon de spons zonder iets erop.
3. Wrijf de konjac spons op het gezicht in opwaartse, cirkelvormige bewegingen. Concentreer je op droge of mee-eter gevoelige gebieden. Het is een milde exfoliator, dus het kan lijken alsof je hard moet schrobben om het te laten werken, maar dat is gelukkig niet nodig. Deze sponzen verwijderen vuil, zonnebrandcrème en zelfs make-up.
4. Spoel daarna de konjac spons goed af met koud water en knijp voorzichtig het overtollige water eruit door de spons weer tussen je handpalmen te drukken. Draai, wring of trek er niet aan om te voorkomen dat je de spons per ongeluk stuk maakt.
5. Hang het op om te drogen of leg het op een uitlek bakje zodat het daar kan drogen. Als alternatief kun je de spons in een afgesloten container in je koelkast bewaren. Bewaar het weg van licht en vochtigheid. Vlak naast je stomende douche of op de vensterbank zijn dus niet de beste opties.
Verschillende soorten konjac sponzen
Buiten de witte naturel variant van de konjac spons zijn er natuurlijk vele andere soorten te verkrijgen. Zelf hebben wij vier verschillende konjac sponzen in ons assortiment.
De witte (naturel) voor het gezicht.
Zonder toevoegingen, geschikt voor alle huidtypes.
De groene (aloë vera) voor het gezicht.
Met aloë vera, hydrateert en regenereert de huid.
De zwarte (bamboe houtskool) voor het gezicht.
Met bamboe houtskool, wat de huid zuivert en de poriën kleiner maakt.
De witte, grotere (naturel) voor het lichaam.
Zonder toevoegingen. Geschikt voor alle huidtypes en zeker voor de gevoeligere huid. De sponzen helpen ook om de pH waarde van jouw huid weer een beetje in balans te brengen op een natuurlijke wijze.
Uiteraard kun je de sponzen die voor je gezicht zijn, met toevoeging, ook prima gebruiken voor je lichaam. Het formaat is alleen wat kleiner. Al onze konjac sponzen zijn geschikt voor alle huidtypes. Wij hebben er alleen twee met een toevoeging speciaal voor mensen die last hebben van een wat vettere of drogere huid :)
Reacties
Wees de eerste om te reageren...